Zonnestudio

Salon Duet

Telefoon: 050 - 403 21 23

U kunt bij Salon Duet gebruik maken van de zonnebank, maar voorafgaand geven wij u deskundig advies over het gebruik van de zonnebank. Tevens doen wij een huidanalyse bij u om vast te stellen hoe u de zonnebank het beste kunt gebruiken. Wij nemen het zonnen erg serieus zowel in kunsmatige UVstralen als in de natuurlijke UVstralen. Indien u vragen heeft kunt u deze bij ons stellen.

 

Huidanalyse

Bij een eerste bezoek aan onze zonnestudio bepalen wij altijd eerst je huidtype. Daardoor weten we hoe gevoelig je bent voor kunsmatige UV-stralen en zonlicht.

 

Pigment

Een tintje krijg je niet van één keer zonnen. De pigmentatie in je huid heeft tijd nodig om op gang te komen. Dat wil zeggen dat u kunt rekenen op kortere bezoeken aan de zonnebank om uw pigment de tijd te geven om te verkleuren. Verbranden hoort daar niet bij!

 

Smeren is gezond!

Bij een goed zonadvies hoort ook zoncosmetica. Om je huid mooi te houden adviseren wij voor elk zonbezoek je lichaam en gezicht te verzorgen met een presun om je huid voor te bereiden voor het zonnen en het pigmentatieproces te stimuleren en te versnellen. Gebruik ook een aftersun voor na het zonnen. Dit product verzorgt en verzacht je huid en houdt je kleurtje langer vast.

 

Let op!

Zonnebankproducten zijn anders van samenstelling dan zonnebrandproducten. De laatstgenoemde producten bevatten een SPF (Sun Protection Filter) dat, afhankelijk van de waarde, de UV-straling van de zon gedeeltelijk filtert. Bij een zonnebank, waar je onder gecontroleerde omstandigheden zont, is een SPF niet nodig. Het teveel aan UV-straling wordt al gedoseerd door de filters van de zonnebanklampen. Wij werken met de wettelijke 0.03 norm lampen.

 

Moet ik een oogbrilletje dragen?

Ja, deze beschermt je ogen. Het niet dragen van een beschermbril tijdens de blootstelling aan kunstmatige ultravioletstralen kan oogbeschadiging veroorzaken zoals Keratitis of cataract.

 

Heeft het zin voor te bruinen vóór ik op vakantie ga?

Voorbruinen is wel degelijk zinnig de huid word voorbereid op de krachtigere zon van de vakantiebestemming en bouwt bescherming op die u op vakantie nodig heeft.

 

Kan ik met make-up op onder de zonnebank?

Nee, als u make-up gebruikt zijn hierdoor de poriën in uw gezicht gesloten. Het UV-licht van een zonnebank opent deze gesloten poriën weer, waardoor de huid niet alleen het licht zelf opneemt, maar ook allergie veroorzakende bestanddelen van de make-up.

 

Een douche nemen na de zonnebank?

Douchen na de zonnebank bezoek kan gerust. De bruine tint wordt niet weggewassen. De bruine tint ontstaat in de huid, niet op de huid.

Verzorg uw huid na de douche met een aftersun.

 

Tegelijkertijd medicijnen en zonnebank gebruiken?

Het is van een paar medicijnen bekend dat deze de gevoeligheid van de huid verhogen. Dit is vooral vaak het geval bij antibiotica, sulfonamiden, psychofarmaca, kalmerende middelen en diuretica. Ook bruiningsmiddelen die psorale of cumarine bevatten zorgen ervoor dat de huid gevoeliger wordt. In twijfelgevallen moet u dit eerst aan de arts vragen, zodat u zonder risico van uw zonnebad kunt genieten

 

 

 

 

 

Verstandig zonnen en toch een gebruinde huid krijgen

Wat u moet weten...

Prijslijst zonnestudio

Per minuut €0,55

 

Per 5 minuten €2,75

 

Abonnement: 150 minuten voor €75,00 i.p.v. €82,50

Salon Duet

Burgemeester van Barneveldweg 10

9831 RE Aduard